over ons

ROTTERDAM YURTTAN SESLER KOROSU

Het Rotterdams Turks Koor (de Rotterdam Yurttan Sesler Korosu-RYSK) is opgericht in 2009.  Het koor bestaat uit een groep Rotterdammers die zich inzet voor een bijzonder muzikaal erfgoed: Turkse Volksmuziek. De koorleden die bestaan uit dames en heren van verschillende leeftijden en achtergronden. De liefde voor Rotterdam en Turkse Volksmuziek is wat dit koor met elkaar verbindt. Het koor repeteert wekelijks onder leiding van een ervaren docent, elke dinsdagavond in Buurthuis Mozaiek, Schommelstraat 69 in Rotterdam (Oude Noorden).

 Er zijn ca. 30 leden die actief deelnemen aan het koor. Naast optredens waar het koor als gast wordt gevraagd, organiseert het koor elk jaar in ieder geval één groot Lenteconcert voor liefhebbers van Turkse volksmuziek. De zevende wordt dit jaar georganiseerd in Theater Zuidplein op 12 april 2020. Die is openbaar toegankelijk en is tot nu toe bezocht door een zeer gemêleerd publiek. Wij willen graag een divers publiek (jong, oud, multicultureel) bereiken om Turkse Volksmuziek bekend te maken en de verhalen achter de volksliederen en de troubadours te delen met een groter publiek. 

Het is niet alleen zingen, het is ook het delen van kennis en informatie over deze muziekstijl.  Het koor staat altijd open voor leuke initiatieven of samenwerkingsverbanden waarmee we het koor kunnen profileren en bekendheid geven aan Turkse Volksmuziek. In het verleden hebben wij een optreden verzorgd samen met het MultiKulti Koor en gaven wij optredens in Delfshaven tijdens het Wereldfestival en Muziek op de Rotte in 2018 en in 2019. Daarnaast traden wij ook op met diverse koren met Adios tijdens de wereldhavendagen in september 2019 en het verzorgingshuis van Laurens etc. Verder zijn we er nog steeds erg trots op dat ons koor aanwezig was bij het dankconcert voor Prinses Beatrix in het Ahoy.